Tarinankerrontaa

På svenska i det här dokumentet:

Tänään RimCirkus esittelee ohjeet tarinankerrontahetken/toiminnallisen sadun järjestämiseen. Saduksi on valikoitunut ukrainalainen kansansatu, josta draamaohjaaja Freia on sovittanut oman version. Satu kertoo eläinten vieraanvaraisuudesta ja hauskasta ahtautumisesta pieneen lapaseen. Siinä on paljon kertausta ja siksi se on helppo esimerkiksi dramatisoida.

Lapsi voi myös itse kokeilla sadun kertomista, kun se tulee tutuksi. Sadussa on yhteensä seitsemän eläintä, ja mikäli se tuntuu liian paljolta, voi osan hyvin jättää pois.

Ohjeet satuhetken järjestämiseen:

Tulostettavat eläimet:

Satuhetkeen tarvitset ison kirjekuoren (A4), piirretyt eläimet, sakset, värikyniä ja halutessasi kaiuttimen. Eläimiä voi piirtää ja leikata myös yhdessä lasten kanssa.

Voit vapaasti toteuttaa ohjeiden pohjalta aivan omanlaisen version. Lapsen osallistumista voi lisätä esittämällä kysymyksiä ja pyytämään lasta esimerkiksi näyttämään miten eri eläimet liikkuvat. Sadun voi myös lukea sellaisenaan ja leikatut paperieläimet sopivat hyvin myös lasten omiin leikkeihin (toki menevät helposti rikki)

Freia kertoo tarinan alun. Lasta voi pyytää osallistumaan aikuisen kertomukseen esimerkiksi kysymällä miltä vanha mies näyttää tai arvuutusleikeillä eläimistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s