Jonglering med bollar – Jongleeraus palloilla

Jongleeraus on yksi vanhimpia sirkustaitoja ja klassiseen sirkukseen kuuluvia esityksiä. Jongleerata voi monenlaisella välineellä ja tyylejäkin löytyy useita; käytössä saattaa olla esimerkiksi pallot, kukkakepit, diabolo, keppi tai vaikka hularengas. Jongleerauksen voi jakaa karkeasti heitto-, tasapainoilu- tai kontaktijongleeraukseen. Positiivisia vaikutuksia harjoittelulla on niin aivojen kun kehon yleiseen toimintaan; jongleeraus kehittää esimerkiksi koordinaatiota, rytmitajua ja keskittymiskykyä.

Jonglering är en av de äldsta cirkuskonsterna och är ett klassiskt nummer i cirkus föreställningar. Man kan jonglera med många olika föremål och det finns många olika stilar; man kan använda t.ex. bollar, jongleringspinnar, diabolo, käpp eller rockring. Man kan grovt dela upp jonglering i kast-, balans- eller kontanktjonglering. Att öva på jonglering har positiva effekter på mentala och fysiska funktioner; jonglering utvecklar t.ex. kordination, rytmkänsla och koncentrationsförmågan.

Tänään tutustumme sirkusohjaaja Valterin johdatuksella tarkemmin heittojongleeraukseen, ja välineenä käytämme palloja. Kotioloissa voi käyttää mitä tahansa palloja tai tehdä sellaiset itse vaikka sukista! Voit halutessasi käyttää myös muita esineitä, mutta palloilla on helpompi aloittaa.

Aloita jongleeraus yhdellä pallolla. Voit ensin kokeilla ja harjoiteilla näitä videossa näkyviä liikkeitä tai keksiä ihan omia tapoja heittää palloa.

Muista, että tämän taidon opetteleminen vaatii kärsivällisyyttä! Alussa pallot putoilevat tiuhaan, mutta säännöllisellä treenillä oppii varmasti. Harjoitteluun voi käyttää vaikka 10 minuuttia päivässä ja jos tietty liike kyllästyttää, voi kokeilla vaihtelun vuoksi toista.

Tärkeää on, että toistaa liikkeet tarpeeksi monta kertaa.

Tässä videossa Valter näyttää ja kertoo ruotsiksi vaihe vaiheelta, kuinka kolmella pallolla jongleerausta opetellaan:

Aloita yhdellä pallolla ja toista liike molemmilla käsillä vähintään 10 kertaa/puoli. Siirry sitten heittämään kahta palloa. Ensimmäisillä harjoittelukerroilla keskity kahden pallon heittoon, ja ota kolmas pallo mukaan vasta kun saat kaksi palloa sujuvasti kiinni. Kolmella pallolla harjoittelu vie aikaa, älä huolestu, vaan kokeile uudestaan ja uudestaan.

Keskity heittämään palloja noin silmien/otsankorkeudelle. Heitä pallot alakautta.

Seuraavassa videossa on muutama kahdella pallolla tehtävä heitto, joita on myös hyvä harjoitella (esimerkiksi jos kolmella pallolla harjoittelu alkaa kiukuttaa):

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s